Povodom Dana kruha
Autor: Patricija Cerovec, 12. 10. 2023.
U srijedu, 11. listopada 2023. godine, u našoj školi održana je radionica Kako napraviti kruh u okviru izvannastavne aktivnosti Kemija i prehrana. Tridesetero učenika sedmih i osmih razreda, uz pomoć i upute učiteljice Kemije i voditeljice izvannastavne aktivnosti, Martine Melnjak, učilo je kako napraviti kruh. U školskoj blagovaonici svakog učenika dočekalo je pripremljeno radno mjesto s potrebnim priborom, sastojcima i receptom za kruh. Doznali smo više o pekarskom kvascu i njegovoj funkciji u procesu fermentacije te napravili pokus o utjecaju temperature na aktivnost kvasca. Prije početka rada učiteljica nas je upoznala s mjerama higijene pri radu s namirnicama. Radionicu smo započeli temeljitim pranjem ruku, a zatim prionuli radu. Uz puno uloženog truda, ali i pregršt zabave, uspješno smo izmijesili tijesto. Tijekom procesa fermentacije tijesta, u zajedničkom prostoru škole pisali smo vlastite bilješke, ali smo imali i dovoljno vremena za druženje, razgovor i stjecanje novih prijateljstava. Zatim smo temeljito oprali ruke i krenuli pažljivo oblikovati tijesto. Oblikovane kruščiće posložili smo u kalupe za pečenje, a daljnju termičku obradu odradila je naša draga teta kuharica u školskoj kuhinji i ovim putem joj se najdublje zahvaljujemo. Sljedećeg jutra dočekali su nas pečeni kruščići koje smo izložili u zajedničkom prostoru škole. Zaključili smo da peći kruh nije lako niti jednostavno, a tijekom miješanja sastojaka shvatili smo da niti jedan posao nije lagan te iziskuje pažnju, rad i znanje. Trebali bismo biti zahvalni ljudima koji se brinu da uvijek jedemo svježe namirnice i ostale kulinarske proizvode. Radionica nas je potaknula da i kod kuće napravimo kruh jer smo stekli vrijedne vještine i znanja. Svima želimo sretan i blagoslovljen Dan zahvalnosti za plodove zemlje i rad ljudskih ruku! (Članak je napisala Ela Topolovec, učenica 7.c razreda uz pomoć razrednice Anamarije Rupe, učiteljice Hrvatskoga jezika.) Zahvaljujemo se članovima Fotografske grupe na sudjelovanju. Pogledajte ostale slike u FOTOGALERIJI.
RASPORED ZVONA
NOVO
NIŽI RAZREDI
1. 8:00 do 8:45
DORUČAK (15 minuta)
2. 9.00 - 9.45
3. 9.50 - 10.35
ODMOR / PAUZA (10 MINUTA)
4. 10:45 - 11:30
RUČAK = 25 minuta
5. 11:55 - 12:40
6. 12.45 - 13.30
7. 13.35 - 14. 20
______________
VIŠI RAZREDI
1. 8:00 - 8:45
2. 8:50 - 9:35
DORUČAK = 15 MINUTA
3. 9:50 - 10:35
ODMOR = 10 MINUTA
4. 10:45 - 11.30
5. 11.35 - 12.20
RUČAK = 25 minuta
6. 12.45 - 13.30
7. 13:35 - 14.20
8. 14.25 - 15.10
Dragi učenici i roditelji učenika osmog razreda!
U privitku se nalaze poveznice na informacije uz upis u prvi razred srednje škole:
Viber info-kanala za kandidate i roditelje/skrbnike. Podatke za priključivanje info-kanalu možete pronaći na https://srednje.e-upisi.hr pod karticom Pomoć i podrška
ZAKONI
I PRAVILNICI
Pravilnik o sluzbenim putovanjima OS Novi Marof.pdf
Pravilnik o elementima i kriterijima final.pdf
Jedinstveni popis zdravstvenih zahtjeva.pdf
HZZ RU VZ def zanimanja.pdf
PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUCAJU SEKSUALNOG NASILJA.docx
Pravilnik o nacinima, postupcima i elementima vrednovanja ucenika u osnovnoj i srednnjoj skoli.pdf
Zastita osobnih podataka.pdf
Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoskih mjera NN br 94 2015.pdf
Pravilnik o nacinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika skolskih ustanova u poduzimanju mjera zastite prava ucenika te prijave svakog krsenja tih prava nadleznim tijelima.pdf
Poslovnik o radu kolegijalnih tijela 2021..pdf
Procedura blagajnickog poslovanja 2021.pdf
Pravilnik o radu Osnovme skole Novi Marof.pdf
Pravilnik o upravljanju dokumentarnim i arhivskim gradivom 2021..pdf
Dnevni tisak |
Obrazovanje |
Ustanove |